Loek Gussenhoven

Senior adviseur organisatie, marketing en communicatie en Directeur/eigenaar van Coppen communications+marketing in Roermond en Vermeulen Coppen design+innovation te Landgraaf

‘De lat ligt nooit te hoog als je gáát voor je vak.’

Loek Gussenhoven maakt merken sterker. Hij staat aan het hoofd van een marketing- en een design- en innovatiebureau. Samen zijn die gespecialiseerd in integrale merkwaardecreatie.

 

Met meer dan 25 jaar ervaring als leidinggevend marketing- en communicatiegeneralist kent Loek zijn vak als zijn broekzak. Hij ontwikkelt innovatieve businessmodellen, product-/marktcombinaties, merkpositioneringen en marketingstrategieën. Dat doet hij op een gestructureerde wijze. Met BrandMaster, een methodiek die hij al meer dan 10 jaar verder uitbouwt en die de marktpositie van bedrijven integraal verbetert.

Loek is uitermate bedreven in integrale merkwaardecreatie. Hij verbetert niet slechts een aspect, maar alle delen van een organisatie die in contact staan met de klant: óók het gedrag van het personeel, de uitstraling van kantoor of winkel, of het product en de verpakking. Want een merk is pas echt sterk als alles wat een klant van een bedrijf te zien krijgt op elkaar is afgestemd en een en dezelfde overtuigende boodschap uitstraalt.

Loek is een generalist die van wanten weet: niet alleen de theorie, maar juist de implementatie daarvan heeft zijn speciale interesse. Hij heeft uitgebreide kennis van specifieke thema’s, zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, reputatiemanagement en crisiscommunicatie en innovatie- en change management. Hij is bovendien thuis in verschillende branches: (financiële) dienstverlening, automotive, chemie, retail en bouw.

In het verleden heeft hij zijn sporen verdiend in (inter)nationale marketingfuncties bij Rabobank, Volvo, DSM, Trespa en Sabic. En als consultant werkte hij voor tal van bedrijven waaronder BLG Wonen, Vesteda, Rockpanel, NedZink, Philips, Athlon Car Lease, Ewals Cargo Care, Chemelot, QPark, 3W Vastgoed, Linssen Yachts, StreetScooter, Tuinspectrum, Sijben en Jansen-de Jong.