Symposium

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (regel 1065 van /var/www/vhosts/dimcoppen.webspace/hosts/marketingcirkellimburg.nl/www/includes/theme.inc).

Schaarste op de Limburgse Arbeidsmarkt
Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Werkgevers

Voor wie is dit symposium

Dit symposium is voor iedereen die zich binnen zijn/haar onderneming verantwoordelijk voelt voor het aantrekken en behouden van goede medewerkers. Voor elke onderneming die moeite heeft de juiste medewerkers in de markt te vinden. Als bovenstaande van toepassing is en je wilt hiermee snel en pragmatisch aan de slag dan vind je tijdens dit symposium het antwoord op je vragen.

Inhoud van het symposium

Feiten en Cijfers over de Limburgse Arbeidsmarkt
Jeroen van den Berg, Labor Market Consulent bij UWV

Regionale arbeidsmarkten verschillen onder andere door variaties in leeftijdsopbouw, lokale economieën en maatschappelijke ontwikkelingen. Jeroen van den Berg laat tijdens dit symposium zien hoe de Limburgse arbeidsmarkt er nu én in de toekomst uitziet. Hij legt uit wat de verschillen zijn tussen Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Hoeveel werkenden gaan er binnenkort met pensioen? Hoeveel nieuwe banen komen per regio bij? In welke beroepen ontstaan tekorten en voor welke beroepen is juist een overschot aan werkzoekenden te verwachten? Bovendien geeft hij inzicht in het totale arbeidspotentieel dat Limburgse werkgevers nog onbenut laten. Jeroen van den Berg presenteert 24 oplossingsrichtingen als oplossing voor de blijvende schaarste op de Limburgse Arbeidsmarkt.

Werk aan de winkel op de krappe arbeidsmarkt
Marcel Loman, APT Extrusions Roermond

APT Extrusions uit Roermond is een snel groeiende specialist in het ontwerpen en produceren van complexe en innovatieve aluminium onderdelen. Ze weet als geen ander hoe het is om goed gekwalificeerde technici te vinden en te binden in een krappe arbeidsmarkt. Tijdens het symposium “Schaarste op de Arbeidsmarkt, Feiten, Cijfers en Oplossingen voor Limburgse Werkgevers, legt Marcel Loman uit hoe APT Extrusions, uitdagingen op de krappe Limburgse Arbeidsmarkt overwint door te werken aan een positief werkgevers imago, social media en arbeidsmarkt relatie management.

Maak uw bedrijf gereed voor diversiteit op de werkvloer
Christ Baltussen, directeur ADV-Limburg 

Wij bieden u handvatten om meer diversiteit op de werkvloer te realiseren, door gebruik te maken van groepen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het resultaat, een duurzame arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer.

Arbeidsmarkt Imago, Slimmer Werven en Beter Binden
Ingrid van de Sterren, Van der Sterren Marketing en Communicatie

Een sterk en positief arbeidsmarkt imago, is de voorwaarde voor een goede positie op de markt voor werkgevers. Peperdure werving- en selectiebureaus, Indeed en sociale media, het werven van nieuwe werknemers is enorm veranderd. Ingrid van der Sterren legt uit dat effectieve arbeidsmarktcommunicatie een kwestie is  van maatwerk, strategische keuzes en continuïteit. Ze geeft tips en trucs voor slimmer werven, beter binden en het actief werken aan meer bekendheid en een positief beeld bij uw toekomstige werknemers.

Agenda

13.30 uur - Ontvangst
14.00 uur - Kick-off
14.05 uur - Feiten en Cijfers Limburgse arbeidsmarkt
14.45 uur - Werk aan de winkel op de krappe arbeidsmarkt
15.30 uur - Pauze
15.45 uur - Maak uw bedrijf gereed voor diversiteit
16.15 uur - Arbeidsmarkt Imago, Slimmer Werven en Beter Binden
17.00 uur - Borrel en nazit

Datum & Locatie

Maandag 9 december vanaf 13.30 uur in Cultuurcentrum ECI
ECI 13, 6041 MA in Roermond

Aanmelden

 

Het Symposium wordt kostenloos aangeboden door MKB Limburg en MCL